11 Temmuz 2009 Cumartesi

Migren hastalığından kurtulmanın yolları nelerdir

alt

Migren hastalığından kurtulmanın yolları nelerdir

Migren basit bir ifadeyle baş ağrısı olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde nöroloji bilim dalınında ayrı bir uzmanlık alanı olarak çalışmalar yapılmasına rağmen hala hastalığın sebepleri net olarak tespit edilememiştir. Migren orta ve ileri seviyede genellikle tek yönlü olarak baş ağrısı oluşturur. İnsanı adeta perişan eden bu hastalık kadınlarda çok daha sık görülmektedir. Bazı kişilerde bu ağrı intihar sendromuna kadar götürebilmektedir. Yapılan araştırmalardan çıkan en önemli sonuç, migrenin stres kaynaklı var olduğudur. Ancak migren hastalığı karşısında kişiler çaresiz değildir. Şifalı bitkilerden oluşan kürler, migrene karşı oldukça yararlı olmaktadır.(Migren hastalığından kurtulmanın yolları nelerdir)

Migren hastalığına karşı yapılacak kür için gerekli malzemeler:

** 1 tatlı kaşığı fesleğen

** 1 tatlı kaşığı defne yaprağı

** Kaynatılmış 2 bardak su.

Hazırlanış ve kullanılış şekli:

Hafifçe ezilmiş defne, oğul otu ve fesleğeni suyun içine koyduktan sonra 15 dakika içinde demlenir. Elde edilen bu sıvı karşımı ılık olarak yavaş yavaş içilir. Şeker hastası olmayan kişiler için bir kaşık bal ilave edilerek tatlandırılması sağlanabilir. Bir aylık zaman diliminde düzenli olarak günde 2 yada 3 fincan içilerek tüketilmelidir.(Migren hastalığından kurtulmanın yolları nelerdir)

Ayrıca bir başka tavsiyemiz ise; gün içinde kahve ve çay yerine, adaçayı, oğul otu türü bitki çaylarının tercih edilmesi sağlığınız açısından çok daha faydalıdır.(Migren hastalığından kurtulmanın yolları nelerdir)
alıntıdır:meilyaz.com