16 Temmuz 2009 Perşembe

Ev salçası nasıl yapılır ev salcasının tarifi yapılışı püf noktaları

alt

Ev salçası nasıl yapılır ev salcasının tarifi yapılışı püf noktaları
ev • nasıl • noktaları • püf • salçası • tarifi • yapılır • yapılışı

Gözünüz görerek hijyen bir ortamda bütün bir yıl kahvaltılarınızda ve yemeklerinizde kullanacağınız salça nasıl yapılır. Sizin için özel tarifi;
Malzemeler:
10 kg biber
10 kg domates
Yapılışı: biberler ve domatesler ilk olarak güzelce yıkanır ve çekirdekleri çıkartılıp doğranır. Büyükçe bir tencereye konarak ara ara karıştırılarak biberler yumuşayıncaya kadar güzel bir şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bundan sonra ki aşama evinizde mevcut olan robot, süzgü veya salça sıkma makinesinin yardımıyla süzülür. Bu aşamayı ikinci kez tekrarlamanız salçanızın daha iyi olması açısından faydalıdır. Çekirdek kalmamasına özen gösteriniz. Daha sonra çıkan sıvı halde ki salçanızı kısık ateşte karıştırarak kaynatınız. Altının tutmaması için mümkünse başından ayrılmayın. Kaynamış olan salçanızı arzunuza göre tuz ayarını yapın. Çıkan salçayı tepsilere dökerek kalın olmamasına dikkat edin ya fırında ya da güneşte bekletin. Üzeri kaymak tutmaması için sık sık karıştırın. Koyulaşan salçanız kıvama geldiğinde soğutularak saklama kaplarına veya kavanozlara doldurarak gönül rahatlı içinde ev yapımı salçanızı afiyetle tüketin.