4 Temmuz 2009 Cumartesi

arama kayıt nasıl yapılır

alt

arama kayıt nasıl yapılır

arama kayıt nasıl yapılır detay için tıklayınız
Arama motorlarına Optimizasyon & Kayıt Hizmetleri

Bu kayit paketleri, web sitelerinin sifre ve kullanici bilgilerini veren firma ve sahislar icindir. SEO firması olarak, profesyonelce arama motorlarına optimizasyon ve kayıt yapilmaktadir.

Arama Motorlarına Dost websitesi Nasıl Yapılır?

Webmaster rehberi olmak için, prokayıt firması olarak, size genel olarak dizayn, teknik ve kalite rehberliği nasıl yapılır hakkında uyarılarımızdır . Aşağıda Google ve diğer arama motorları kayıt sistemlerine uygun , dost bir site yapmak için daha fazla detaya yer verilmiştir.

Websitenizin için İLK Yapılması Gerekenler:
Özellikle ana sayfanızda yüksek kalitede içeriğin olmasını sağlayınız. Çünkü, arama motorlarının ilk ziyaret ettiği sayfa olarak, kayıt sonarası, çarpıcı optimizasyonu gösteren ,ilk açılan sayfadır. Bu sizin yapmanız gereken en önemli şeydir. Burada gözden kaçan en önemli optimizasyonu direk saf dışı bırakabilecek uygulama, ilk sayfa yerine, DİL seç sayfasının açılıyor olmasıdır. Maalesef, bazı montajcı webmaster denilecek kişiler veya öğrenci olup bu işi geçici olarak ve sırf para kazanmak için, yabancı dili sayasinde Editör programlarını kullanmasını öğrenmişlerle, optimizasyon işinden bi haber olarak yukardaki işi, site sahibinin isteklerini harfiyen yerine getirmekte sakınca görmemek te ; daha sonra bu durumu izah etmek, inandırmak ve düzeltmekle biz uğraşmaktayız. Bunların yaptığı bu BÜYÜK HATA nedeniyle, optimizasyon hizmetinden önce web onarım paketini uygulamak zorunlu kalmamızdır. En basit fakat en vahim hataların başında gelmektedir. Basit nedeni ise charset=ISO-8859-9 diye başlayan kodlama sisteminde bu kod türkçe sayfalar için kullanılır iken ,ingilizce sayfalar için charset=ISO-8859-1 bu kod arama motorları kayıt ve indexlemede uluslar arası kod olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle bizimde web sayfamızda göreceğiniz gibi, sayfayı TR veya EN olarak açıldıktan sonara bir mini LOGO ile bu sorunu çözmek zorundasınız. Aksi halde hiç bir işlem yapılamaz. Optimizasyonun olmazsa olmaz kurallarından biridir. Eğer sayfalarınız kullanışlı bilgiler içeriyor ise bu bir çok ziyaretçiyi sitenize çekecek ve webmasterler size link vermek isteyecektir. Yardımcı ve bilgilere ulaşılabilecek site oluştururken başlığınızı tam olarak ifade eden sayfalar yazmalısınız. Düşünün ki ziyaretçilerin sizi bulmak için kullandıkları kelimeler sizin siteniz içeriğinde yeralmalıdır.

Diğer sitelerin size CORRECT Link Vermesini Sağlayın

Linkler sitenizin , arama motorlarının kayıt için kullandığı ve indexleme için spider-robot programı websitelerini crawler (yakalayıcı-tespit edici) tarafından bulunabilmesini ve arama sonuçlarında çok iyi bir pozisyona sahip olmanıza yardımcı olur. Bir arama için sonuç verilirken, Google bir sayfa derecesi (PageRank) oluşturur, sonuç sayfalarını oluşturuken karmaşık ve gelişmiş bir yazi-uyum (text-matching) tekniği kullanır ve bunların her ikiside tüm aramalarda çok önemli ve birbirleri ile ilişkili bir pozisyonda yeralırlar. Google PageRank(sayfa derecesi) yargısına göre bir sayfa için oy sayımı yapar ve A sayfasından B sayfasına bir link A sayfasından B sayfasına bir oy olarak yorumlanır. Sayfalar tarafından oy verilmesi sayfların kendisinin önemligelmesini ve daha ağır bir değere sahip olmasını bunun yanı sıra diğer sayfalarının da önemkazanmasını sağlar.

Google'nın sahip olduğu algoritmalar ile, doğal linkleri,sahte ve yapay linklerden ayırabildiğini aklınızdan çıkarmayınız. Doğal ve gerçek linkler web in dinamik bir gerçeği olarak geliştirir, diğer siteler içeriğinizi değerli bulur ve bir düşünün diğer sitelerin ziyaretçileride sizin içeriğinize değer veririr. Yapay linkler ise özel böge ve yerlerde konuma sahiptir ve popüler arama motorlarında daha çok yeralmak için tasarlanır. Bu tür linklerden bazıları link şemaları (link schemes) ve kapiyolu (doorway) sayfalarıdır) ve bunlar googlebot tarafından tespit edilip gözaltına alınır. Sadece gerçek ve doğal sayılan linkler listeleme ve derecelendirmede kullanışlıdır. Diğerleri yok sayılabilir.

Web Siteniz için Hangi Editör Programı Daha İyidir?


Sitenizi mantıklı bir link yapısı ile oluşturunuz. Tüm sayfalarınız en azından bir statik link( HTML) ile ulaşılabilir yapıda olmalıdır.Sitenizi gözden geçirmek için Lynx gibi bir yazı tarayıcısı kullanınız. Çoğu örümcekler sitenizi Lynx'in gördüğü gibi görür. JavaScript, cookies, session IDs, frames, DHTML, or Macromedia Flash gibi özellikler sitenizin tamamını tek bir yazı tarayıcısı altında gösterir ve bu da örümceklerin yakalam-tespit etme(crawling) de zorluklarla karşılaşmasına neden olur.

Dinamik sayfalarınızın birer statik kopyalarını oluşturmayı bir düşünün. Google'ın dinamik sayfaları listelemesine rağmen, bunlar listemizde küçük bir kısıma sahiptirler. Eğer ( soru işareti içeren URL lere sahip) dinamik sayfalarınızın yakalayıcı-tespit edici (crawler) lerimiz açısından problemlerinin olduğundan şüphe ediyor iseniz bu sayfalarınızın birer statik kopyalarını oluşturmayı düşünebilirsiniz. Eğer statik kopyalar oluşturursanız ,googlebot dahil diğer robotlar onları ikiz sayfa olarak görmesine engel olmak için statik kopyalarınızı dinamik sayfalarınıza eklemeyi unutmayınız. Arama Motoru kayıt ve optimizasyonu etkileyen bu durum için web sitenizde muhakkak gerekli değişikleri yaptırınız.

Website Tasarımında Uzak durmanız gerekenler:

Asla sayfanızı anahtar kelime listeleri ile doldurmayınız. "Cloak" gizlenmiş sayfalara kalkışmayınız, veya asla sadece yakalayıcı-tespit edici(crawler) için sayfa yapmayınız. Eğer ziyaretçilerinizin göremeyeceği bir biçimde linkler, yazılar ve sayfalar tasarlamış iseniz Google bunların aldatmaya yönelik olduğuna kanaat getirecektir ve hatta sizi görmezlikten gelecektir. Profesyonel olmayan firmalardan ,arama motoru kayıt ve optimizasyon hizmeti almaya mecbur gibi hissetmeyiniz. Çünkü, bu tür firmalar size hertürlü vaatte bulunabilir. Paket seçeneklerine bakınız; mukayese edin ki , bu işi 2-3 ayda bir arama motorlarına kayıt ayaptığı söyleyen, veya 15 günde bir kayıt yapan bazı yabancı ülke firmalarına karşıda uyanık olup uzak durunuz. Bazı firmalar Google arama sonuçlarında sitenizin yüksek dereceler alacağını garanti ettikleri şeklinde iddialarda bulunmaktadırlar. Mantıklı ve akla yatkın danışmanlık firmaları sitenizin akıcılığı ve içeriğinin kalitesini yükseltirken diğer firmalar ise aldatıcı taktikler ile çalışıp arama motorlarını kandırmaya uğraşmaktadırlar. Çok dikkat ediniz; eğer sayfanız bu aldatıcı taktiklerin herhangi biri ile ilişkilendirilirse, siteniz google, yahoo gibi büyük arama motorları indexinden çıkarılabilirsiniz. Arama Motoru Optimizasyon ve Kayıt öncesi yapmamanız gerekenlere harfiyen riayet ediniz.

Önemli isimleri, içerikleri ve linkleri ifade etmek için resim kullanmayınız. Googlebot gibi, robot programlarımız grafik içerisindeki yazıyı algılamamaktadır. Buna en güzel örnek ise FLASH ile yapılan MENU veya BANNER gibi olanlardır. Sitenizdeki ana içerik ve anahtar kelimeler HTML olarak yazmaya özen göstermelisiniz. HTML veya XHTML gibi editör programları ile yapılan statik websiteleri googlbota daha sevimlidirler.

Sayfaların farklı URL ler altında fazla kopyalarını oluşturmayınız. Çoğu siteler grafik içerikli sayfaların aynı içerikli printer dostu veya sadece yazı içerikli kopyalarını sağlamaktadırlar. Tercih ettiğiniz sayfanın arama sonuçlarımızda yeraldığından emin olun ve site haritasi dosyası ile spiderlerin tarafından ikiz sayfa kullanımı raporu verilmesine engel olun veya böyle sayfalarınız varsa enkısa sürede gerekli düzeltmeleri yaptırınız.Aksi halde, Arama motoru Index ve kayıt (Crawl) sistemi bu tür hileleri SANDBOX sistemi ile, veya komple index den çıkararak ceza uygulamasına maruz kalmayınız.

Web Sitem ,Arama Motorları Optimizasyon- Dostu mu?

SEO;arama motoru optimizasyonu için bir kısaltmadır. Bazı tavsiye içeriklerinin kopyalarını yazmakla ve bazı kayıt edilebilir ilgili klasörleri bulmada yardım ederek çoğu SEO lar ve diğer ajanslar ve danışmanlık firmaları web site sahipleri için kullanışlı servisler sunmaktadırlar.Fakat, az sayıda bazı SEO lar agresif pazarlama yapısı ile ve haksız rekabet ve manipülasyon ile bu endüstriye kötü bir bakış açısı vermektedirler. Bunu ancak deneme yanılma yöntemi veya pahalıdır vardır bir hikmeti mantığı ile çözebilirsiniz. Ayrıca illede pahalı optimizasyon içeren PAHALI PAKET seçmek zorunda değilsiniz. Arama motorlarına Kayıt ve Optimizasyon firmamız; bu konuda TEST RAPORU sonucuna göre, profesyonelce karar vermekteyiz.

Çünkü; bazı yabancı arama motorları dahi bu amacla kurulmuş olup, sizi enaz 4-6 aylık kayıt sonucu listeye sokarken bu arada sizden edindiği email adresiniz yardımı ile SPAM veya kendi ürünü satmak için kullanabilmektedir. Bunun için google veya yahoo gibi FREE email veren yerlerden birinden email adresi temin etmelisiniz.

Optimizasyon Paketlerinde Açıklamanın Önemi:

Eğer herhangi bir şey yeterince açık değil ise bilgi için lütfen sorunuz. Eğer bu davranışınıza SEO gizemli ve yetersiz içerik ile karşılık veriyor ise, mesela kapıyolu (doorway) sayfaları veya throwawaydomainler gibi, sitenizin Google listelerinden tamamen kaldırılabileceğini unutmayınız. Sonuç olarak, tutmuş olduğunuz hizmet yada firmadan siz sorumlusunuz, böylece en iyisi size tam olarak nasıl yardımcı olacaklarından emin olunuz. Prokayıt firması olarak, arama motorları kayıt ve optimizasyon işlerini hassasiyetini biraz olsun anlatıp inandırabildiysek bu konuda en kısa zamanda müşterimiz olmanız dileğiyle.

arama kayıt nasıl yapılır
link ekle site ekle arama motorlarına kayıt arama google arama motoru yahoo msn arama motoru googlede ilk birinci çıkmak arama motoru, arama motorları, arama motorlari, arama motorlar, türkçe arama motorları, arama motorları kayıt, arama motorlari kayit, kaydet, arama, arama makinaları, türk arama makinaları, kayıt, kayit, bedava, ücretsiz, arama makinalarına kayıt, bul, bulunmak, motor, arama motoru, ziyaretçi, ziyaretci, site, türkçe, webmaster, sponsor, para, para kazan, kolay, iş, fırsat, müşteri, satış, banner, reklam, tanıtım, ilan,turk arama makinalari, arama makinalarina kayit, search engine, submit, free,Turk, türk, türkiye, ekonomi, ticaret, sanal, ofis, şirket, sirket,arama arkadaş arama iş arama arama motoru arama motorları arama siteleri arkadas arama mp3 arama kişi arama adres arama arama com arkadaş arama siteleri define arama arama programı altın arama iş arama siteleri google arama telefon arama arama sitesi arama kurtarma mp3 arama motoru arama motorlari emlak arama mail arama telefon numarası arama bayan arkadaş arama eleman arama motoru mp3 arama motoru arama motoru kayıt google arama motoru porno arama motoru türkçe arama motoru resim arama motoru kişi arama motoru içi arama motoru site içi arama motoru arama motoru kaydı ares arama motoru yahoo arama motoru arama motoru download mail arama motoru bedava arama motoru iş arama motoru oyun arama motoru arama motoru ekleme sex arama motoru arama motoru ekle crack arama motoru en iyi arama motoru iyi arama motoru arama numara arama isim arama kimlik no arama kız arkadaş arama resim arama tez arama kız arama is arama kimlik arama türkçe arama cevapsız arama numara ile arama arama motoruna kayıt ücretsiz arkadaş arama partner arama tc kimlik no arama eş arama e mail arama www arama arkadaş arama sitesi avukat arama mp3 arama programı arama yapın bedava arkadaş arama maden arama porno arama sevgili arama arama sayfaları site içi arama telefon no arama ücretsiz arama crack arama arama motoru kayıt arama programları müzik arama arama motorları site arama kitap arama arama motor şarkı arama yer arama araba arama tc kimlik arama arama motorlarina kayit arama kartı ev arama posta kodu arama dosya arama öğrenci arama google arama motoru sicil no arama altyazı arama www arama com oto arama ödemeli arama grafik arama program arama film arama otel arama mail adresi arama arama cihazı bayan arama porno arama motoru şiir arama türkçe arama motoru türkçe arama motorları arama cc şarkı sözü arama ares arama altın arama dedektörü link ekle site ekle arama motorlarına kayıt arama google arama motoru yahoo msn arama motoru googlede ilk birinci çıkmak arama motoru, arama motorları, arama motorlari, arama motorlar, türkçe arama motorları, arama motorları kayıt, arama motorlari kayit, kaydet, arama, arama makinaları, türk arama makinaları, kayıt, kayit, bedava, ücretsiz, arama makinalarına kayıt, bul, bulunmak, motor, arama motoru,arama arkadaş arama iş arama arama motoru arama motorları arama siteleri arkadas arama mp3 arama kişi arama adres arama arama com arkadaş arama siteleri define arama arama programı altın arama iş arama siteleri google arama telefon arama arama sitesi arama kurtarma mp3 arama motoru arama motorlari emlak arama mail arama telefon numarası arama bayan arkadaş arama eleman arama numara arama isim arama kimlik no arama kız arkadaş arama resim arama tez arama kız arama is arama kimlik arama türkçe arama cevapsız arama numara ile arama arama motoruna kayıt ücretsiz arkadaş arama partner arama tc kimlik no arama eş arama e mail arama www arama arkadaş arama sitesi avukat arama mp3 arama programı arama yapın bedava arkadaş arama maden arama porno arama sevgili arama arama sayfaları site içi arama telefon no arama ücretsiz arama crack arama arama motoru kayıt arama programları müzik arama arama motorları site arama kitap arama arama motor şarkı arama yer arama araba arama tc kimlik arama arama motorlarina kayit arama kartı ev arama posta kodu arama dosya arama motoru mp3 arama motoru arama motoru kayıt google arama motoru porno arama motoru türkçe arama motoru resim arama motoru kişi arama motoru içi arama motoru site içi arama motoru arama motoru kaydı ares arama motoru yahoo arama motoru arama motoru download mail arama motoru bedava arama motoru iş arama motoru oyun arama motoru arama motoru ekleme sex arama motoru arama motoru ekle crack arama motoru en iyi arama motoru iyi arama motoru arama öğrenci arama google arama motoru sicil no arama altyazı arama www arama com oto arama ödemeli arama grafik arama program arama film arama otel arama mail adresi arama arama cihazı bayan arama porno arama motoru şiir arama türkçe arama motoru türkçe arama motorları arama cc şarkı sözü arama ares arama altın arama dedektörü ziyaretçi, ziyaretci, site, türkçe, webmaster, sponsor, para, para kazan, kolay, iş, fırsat, müşteri, satış, banner, reklam, tanıtım, ilan,turk arama makinalari, arama makinalarina kayit, search engine, submit, free,Turk, türk, türkiye, ekonomi, ticaret, sanal, ofis, şirket, sirket.arama kayıt nasıl yapılır