12 Temmuz 2009 Pazar

Coca cola neden soğuk içilmektedir

alt

Coca cola neden soğuk içilmektedir



Coca cola özel formülü sayesinde dünyaya farklı bir alışkanlık yaratmıştır. Coca cola’nın yapılışı ve içerdiği maddelerle ilgili çok çeşitli yazılar ele alındı farklı platformlarda zaman zaman. Bu kez fazla gündeme girmemiş olan “Coca Cola’nın yapılış hikayesi” ve “Coca Cola neden soğuk içilmelidir” sorusunu ele almak istedik.(Coca cola neden soğuk içilmektedir)

Coca cola’yı keşfeden kişi, başlangıçta tüm dünyanın tadını seveceği değişik bir şerbet yapmayı hedeflemiş. Bütün servetini bu işe yatırmış ve en nihayetinde Coca Cola’nın formülünü hazırlayarak piyasaya sürmüş. Ancak bu şerbet türü içecek hiç tutulmadığından dolayı tam bir fiyasko ile karşılaşılmış. Uzunca zamanın çaba ve emeği boşa gitmiş. Ancak daha sonra şirketin bir ortağı formülde değişiklik yapmadan Coca Cola’yı dünyanın vazgeçemediği bir içecek haline getirmiş.(Coca cola neden soğuk içilmektedir) Bu farkındalık sadece hazırlanmış şerbeti soğutarak piyasaya sunmuş olmalarıdır. Coca Cola şişelerinin üzerindeki “soğuk içiniz” yazısı mutlaka dikkatinizi çekmiştir. İşte yazının gerçek nedeni buymuş.(Coca cola neden soğuk içilmektedir)

Şayet bu formül açıklanmış olsa, dileyen kişi evinde çay yapar gibi Coca Cola üretebilirmiş. Formül bu nedenle dünyanın en önemli sırrı gibi gizli tutuluyormuş.(Coca cola neden soğuk içilmektedir)

Herkesin bildiği üzere, Coca Cola asidik bir yapı teşkil eder. Bu sebeple dışarıya ısı verdikçe, bir başka ifadeyle soğudukça, daha “kararlı” hale gelir. Böylece lezzeti artar. Coca Cola’nın soğuk sevilmesinin ve şişelerin üerinde yazılı olan “soğuk içiniz” uyarısının nedeni işte bu ” asit-baz” ilişkisidir. (Coca cola neden soğuk içilmektedir)
Coca cola neden soğuk içilmektedir
burdan alıntı:meilyaz.com