11 Temmuz 2009 Cumartesi

Uşak eşme tarhananın yararları ve tarihçesi

alt

Uşak eşme tarhananın yararları ve tarihçesi

Tarhana çorbası günümüzde sevilen çok eski bir yiyecektir ve Türk mutfağı’nın vazgeçilmez bir yemeğidir. Tarhana Türk kültüründe türkü ve şiirlerde de pek çok kez yerini almıştır. Yaz güneşinde olgunlaşmış bol hasatın ürünü olan tarhana, sabah kahvaltısı da dahil her öğün yenebilir. Tarhanayı ilk kez Orta Doğu ve Anadolu’ya Doğu Asya’dan gelen Selçuk Türklerinin yaptıkları bilinmektedir. Asyalı Türkler her türlü yiyeceği kurutarak saklamaya çalışmışlar ve yoğurdun saklanması için de Tarhana Çorbasını bulmuşlardır. Tarhananın toplam protein içeriği kadar, vitamin zengini olması açısından da gebelere ve çocuklara çok faydalıdır.(Uşak eşme tarhananın yararları ve tarihçesi)

Uşak eşme tarhananın yararları ve tarihçesi | Uşak eşme tarhananın yararları ve tarihçesi nelerdir
Alıntıdır: meilyaz.com