16 Temmuz 2009 Perşembe

Sağlıklı bir hayat için bunları uygulayın

alt

Sağlıklı bir hayat için bunları uygulayın
badem, beslenme, ceviz, cips, fındık, fıstık, hamur, hayat, kuru meyve, meyve, pasta, Sağlık, şeker, uzun ömür, yağ, Yaşam
Sağlıklı bir yaşamın en temel kaynağı sağlıklı beslenmektir. Lütfen sağlığınıza dikkat ediniz. İhmale gelmeyen tek gerçek sağlıktır. Sağlığın gecikme lüksü yoktur ve asla hata affetmez. Düzenli bir beslenme alışkanlığınız yoksa eğer, işiniz gerçekten çok zor. Belki şu anlarda sağlıksız beslenmenin olumsuzluğunu hissetmezsiniz ama ileriki yıllarda mutlaka bunların acısını çekersiniz. Düzenli ve sağlıklı gıdalara yönelmenin tam zamanı. Bilakis bu kültürü çocuklarınıza da aşılayın lütfen… Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, sağlık asla ihmale gelmez. Hata affetmez.

Öğün sayısını artırın:

Küçük porsiyonlar halinde günde 5-6 öğün yiyebilirsiniz. sık sık ve az yemeniz kendinizi daha enerji hissetmenizi sağladığı gibi şişkinlik ve yorgunluğunuzu da azaltacaktır.

Düzenli sıvı alın:


Düzenli ve sürekli sıvı alın. Yorgunluk çoğu kez suzukluğun ve sıvı eksikliğinin belirtisidir. Günde en az 8-10 bardak su içerek enerji düzeyinizi koruyabilirsiniz.

Hamura el sürmeyin:

Hamur işlerinden uzak durun, hayvansal yağları terk edin. Bir çok araştırma fazla miktarda hayvansal doymuş yağ ve hamur işi tüketenlerde yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin daha sık olduğunu ortaya koymaktadır.

Daha çok meyve:

Daha çok meyve tüketin. Özellikle glisemlik indeksi düşük, lif ve posa miktarı yüksek, antioksidan kapasitesi fazla meyveleri gün boyu küçük porsiyonlar halinde tüketmeniz enerji düzeyinizi artırır. Elma, şeftali, siyah erik, kiraz ilk tercih olmalıdır.

Cipsi unutun:

Patates, mısır cipsi ve kuruyemişler yerine taze hazırlanmış sebze çubuklarını (kabak,salatalık, yeşil veya kırmıbiber) veya cevizi, bademi, fındığı tercih edin.

Şekerleme yok:

Küçük şekerlemeler, çikolatalar veya pastalar yerine, kuru veya taze meyveler (kuru veya taze elma,erik,kayısı) tüketin.

Kuru meyve:
Dondurma yerine dondrulmuş üzüm taneleri veya dondurulmuş küçük kavun ve şeftali parçaları yiyin.

Fındık fıstık:

Yağlı, tuzlu krakerler yerine tuzsuz badem, fındık ya da cevizi tercih edin.

Salataya dikkat:

Mayonez veya kremalı salata sosları yerine, sirke, limon suyu veya balzamik sosları deneyin.