11 Temmuz 2009 Cumartesi

Güneş yanıklarından korunmanın yolları güneşin cilde verdiği zararlar

alt

Güneş yanıklarından korunmanın yolları güneşin cilde verdiği zararlar

Yanık vakaları 1. 2. ve 3. derece olarak sıralanmaktadır. Yanık vakalarında güneş yanıkları en hafif olan gruptandır. Yani 1.derece olanıdır. Yaz mevsiminin gelişi ile beraber sık sık karşılaşılan güneş yanıkları; uzun süre güneş altında kalınması sebebiyle meydana gelmektedir. Güneş ışınları ciltte kızarıklık oluşturur. Çok daha uzun süreli güneşe maruz kalındığında ise ciltte içi cu dolu baloncuklar meydana gelmektedir. Ciltteki kızarıklık, ağrı ve şişme güneşten yaklaşık 2 ila 4 saat kadar sonra oluşmaya başlar. Bu süreç 24 saat içinde en yüksek seviyeye ulaşır. Bu yanık türleri 1. derecedir. Cilt üzerinde içi su dolu kabarcıkların oluşması 2.derece yanık türüdür. Bu tür güneş yanıklarından korunmanın en temel yolu öğle saatlerinde güneş ışığına maruz kalmamaktan geçmektedir. Eğer ciddi yanıklarla karşı karşıya kalmışsanız derhal doktora başvurmalısınız.(Güneş yanıklarından korunmanın yolları güneşin cilde verdiği zararlar)


Güneş yanığı vakasında neler yapılmalıdır?

Güneş yanıklarında sıcaklık ve ağrı hissi muhtemelen 2 gün sürmektedir. Bu durumlarda basit ağrı kesiciler 2 gün süre içinde kullanılırsa rahatsızlık önemli ölçüde azalacaktır. Önemli olan cildi yumuşak tutmak, acıyı, yanmayı ve gerilimi azaltabilmektir. Nemlendirici kremler cilt yüzeyine günde 2 ila 3 kez sürüldüğünde rahatlık ve ferahlık oluşturur. Ancak çok kalın ve yağlı kremler kullanılmamalıdır. Aksi taktirde bu uygulama cildi çok daha sıcak tutacağından terlemeyi önler.(Güneş yanıklarından korunmanın yolları güneşin cilde verdiği zararlar)

Soğuk banyo yaparak ya da günde bir kaç kez yanık bölgeye suyla ıslatılmış bez koymak ağrıyı azaltacaktır. Duş yaparken yanık bölgede ağrı ve yanma hissi olabilir.(Güneş yanıklarından korunmanın yolları güneşin cilde verdiği zararlar)

Güneş yanıklarından korunmanın yolları güneşin cilde verdiği zararlar | Güneş yanıklarından korunmanın yolları güneşin cilde verdiği zararlar sebepleri | Güneş yanıklarından korunmanın yolları güneşin cilde verdiği zararlar çözümleri