13 Temmuz 2009 Pazartesi

Dut ve dutun faydaları

alt

Dut ve dutun faydaları
Dut ve dutun faydaları
Ekonomi dergisi Forbes, her kültür ve coğrafyada en yararlı besinin dut olduğunu yazdı. Baklagiller, süt ve et ürünleri ile kabuklu meyve de çok yararlı Dünyaca tanınmış ekonomi
Dut ve dutun faydaları
1. Dutsu meyveler (dut, çilek, böğürtlen vb.) dergisi Forbes, dünyanın en iyi besinleri listesini yayınladı. Diyet yapanlar için en yararlı olduğu belirtilen besinlerin başında dut geliyor. Dünyanın değişik bölgelerindeki insanların değişik gıdalar tükettiklerini hatırlatan dergi, "Ama bütün insanlar için faydalı olan besinler de var" ifadesini kullandı. Yapılan listede dünyada her kültür ve coğrafyada yararlı olduğu belirilen "evrensel" besinler şöyle sıralandı:
Dut ve dutun faydaları
2. Baklagiller (Fasulye, nohut, mercimek vb.)
Dut ve dutun faydaları
3. Taze süt ve süt ürünleri
Dut ve dutun faydaları
4. Sadece ot yiyerek beslenen hayvanların eti.
Dut ve dutun faydaları
5. Kabuklu meyveler (fındık, ceviz vb.)
Dut ve dutun faydaları
Haberde her kategorinin sağlık açısından en önemli özelliği ise şöyle sıralandı:
Dut ve dutun faydaları
1. Dutsu meyveler tatlı olmalarına rağmen düşük şeker oranlarıyla vücuda çok yararlılar. Kalori açısından düşükler. Hafızayı güçlendirip kansere karşı da birebirler.
Dut ve dutun faydaları
2. Baklagiller ise lifli yapılarından dolayı diyet için çok faydalı. İnsanlara tokluk hissi verip fazla yemekten alıkoyuyor.
Dut ve dutun faydaları
3. Taze süt ve süt ürünleri ise protein sayesinde sağlık deposu işlevi görüyor. Kemikler, cildin tazelenmesi ve kansere karşı hücrelerin güçlenmesi açısından çok yararlı.
Dut ve dutun faydaları
4. Kötü şöhretine rağmen etin ihmal edilmemesi gerekiyor. Etin içinde yer alan fosfor, demir ve bakır, A, D vitaminleriyle B vitamini bileşikleri beden için olmazsa olmaz besinler.
Dut ve dutun faydaları
5. Kabuklu meyveler özelikle kalp sorunları çekenler için birebir. Kalp hastalıkları riskini düşürürler. Kolesterolü düşürmek için faydalılar. Bu listenin dışında elma, yeşil çay, soğan, sarımsak ve her türlü yeşil sebze de tüketilmesi gereken faydalı besinler olarak sıralandı