13 Temmuz 2009 Pazartesi

monopozdan Sonra

alt

monopozdan Sonra

Menapoz sonrası kadınlarda oluşan şişmanlık ve diyabet bayanların sağlığını önemli ölçüde tehdit ediyor.Meme kanserine de davetiye çıkaran bu problemlere önlem almak elinizde...(monopozdan Sonra )

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı ve Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İdris Yücel kilo ve şeker problemi olan bayanları uyardı: Meme kanseri riskiniz daha fazla.(monopozdan Sonra )

13-16 Aralık 2007 tarihlerinde San Antonio-Teksas’ta yapılan 30. Meme Kanseri Sempozyumu'nda önemli bulgular olduğuna dikkat çeken Yücel menapoz sonrası kadınlarda şişmanlık ve diyabetin meme kanseri riskinin arttırdığını vurguladı.

Yücel lifli gıdalar(sebze) dan fakir diyetle beslenenlerde meme kanseri nüks ve stazlarının görülme oranının arttığını söyledi.(monopozdan Sonra )

Meme kanserinin yine çok sayıda hastayı kapsayan çalışmalarla gösterildi.(monopozdan Sonra )

Şişmanlarda oluşan insülin direncinin aynı zamanda meme kanseri tedavisi gören hastalarımızın da yine kilo almamaları gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Bunun içinde yeterli bir fizik aktivite(günde yarım saat yürüyüş gibi) yağdan fakir bir beslenme rejimi uygulamalarını öneriyorum.”(monopozdan Sonra )
monopozdan Sonra