14 Temmuz 2009 Salı

Erkeklerde ve kızlarda İlk cinsel ilişki

alt

Erkeklerde ve kızlarda İlk cinsel ilişki

Ergenlik döneminin başlamasıyla erke veya kızlarda ilk ilişki ilk cinsel deneyim, kimlerinde bir korku kimilerinde heyecan ve istek arz eder. Erkekler kadınlara göre bu konuda bir nebze daha sakindirler. Ancak, tedirginlik, heyecan ve korku yaşamayan kadına rastlamak pek mümkün değildir. Aşağıdaki tavsiyeler size yardımcı olabilir; ancak ilk deneyiminizde hayalini kurduğunuz kadar heyecan verici bir seks yaşamadı iseniz endişelenmeyin: unutmayın ki seks her zaman pratik yapma sonucu gelişsen bir olgudur. Öncelikle bunlara uyun;
Uygun ortamı seçin. Tam tamamına mahremlik olmalı, ilişki esnasında kesintiye uğrama korkusu olmamalı ve yeteri kadar süre tanınmalıdır. Yeteri kadar zamanın olmaması eşleri tedirgin eder buda cinsel birleşmenin olumsuzlukla sonuçlanmasına sebebiyet verir. Ayrıca bu tedirginlik uyarılmanın gecikmesine çiftler arasında öfkeye dönüşebilir.
Güvenilir bir doğum kontrol yöntemi kullanın.
Partnerinize bakire olduğunuzu ilişkiden önce bahsetmeniz vajinaya ilk girişte aşırı yüklenme yapmaması için uyarmanızda fayda vardır. Eğer o güne kadar tampon kullanmadıysanız vajinanız biraz sıkı olabilir. Uyarılmış bir vajina için tedirgin olmanıza gerek yoktur ancak yinede elinizle girişi kontrol etmeniz içinizin rahat etmesi amacıyla faydalı olacaktır.
Cinsel birleşme esnasında eşinize yardımcı olmanız hem sizin için hem de eşiniz için büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bunun için bacaklarınızı iyice açmanız partnerinizin penisini vajinanıza rahatlıkla sokmasına imkan tanıyacaktır. Buna paralel olarak partnerinizin penisine kayganlaştırıcı sürerek de işinizi kolaylaştırabilirsiniz.