16 Temmuz 2009 Perşembe

Pişi nasıl yapılır pişi tarifi pişinin yapılışı püf noktaları

alt

Pişi nasıl yapılır pişi tarifi pişinin yapılışı püf noktaları
beze • hamur • maya • nasıl • pişi • un • yapılır • yoğurma
Genellikle küçük yerlerde kalan bu alışkanlık hamur işi sevenler için ideal bir lezzet tadıdır. Hatta yanına taze peynir reçel gibi ilaveler olursa mükemmel bir öğün geçirebilirsiniz.
Kandillerde dini özel günlerde yapılan yöresel olarak da ismi değişen pişinin tarifi:
Malzemeler:
1 kg un
½ yaş maya
2 silme çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Ilık su
Yapılışı: ilk olarak evimizde mevcut olan unu büyük bir kapa eleyelim. Elenmiş unun ortasına ılık suda eritilen maya ve tuzu ilave edelim. Yoğurma işlemine yavaş yavaş ılık su ilave ederek hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edelim. İyi bir şekilde yoğurduğumuz hamurumuzu ılık kalacak şekilde üzerini örterek 2 saat kadar bekletelim. Dinlenen hamur iyice kabaracaktır. Kabaran hamuru tezgâhınızın üzerine hafif un serpiştirerek, yumurta büyüklüğünde bezeler halinde ayırın. Her bir bezeyi avucunuzla yuvarlayıp tezgahın üzerine parmak uçlarıyla bastırarak çay tabağı büyüklüğünde şekillendirelim.bu işlemi tamamladık dan sonra 10-15 dakika elde edilen hamurun kabarmasını bekleyin. Derin ve büyük bir tencereye yağınızı koyarak yüksek ateşte yağımız kızdıktan sonra bezeleri yağda çevirerek kızartalım.