21 Ağustos 2009 Cuma

Fındıklı nugat nasıl yapılır yapılışı ve tarifi

alt

Fındıklı nugat nasıl yapılır yapılışı ve tarifi




Yapılışı: Kalıba alüminyum folyo yayınız. Tencereye yağ, süt, çikolata, likörü koyunuz. Kısık ateşte çikolata eriyip karışım yumuşak bir kıvam alana dek karıştırınız. Karışıma fıstık, badem, ceviz, şekerlemeleri ekleyerek karıştırıp kalıba döktükten sonra bıçakla üzerini düzeltiniz. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkarıp ince ince dilimleyiniz.

Malzemeler: 2 çorba kaşığı margarin, yarım bardak süt, 300 gr. minik doğranmış sütsüz çikolata, 2 tatlı kaşığı
portakal likörü, 1/4 bardak iri kırılmış fındık, 1/4 bardak iri kıyılmış ceviz, 1/4 bardak Antep fıstığı, 2-3 çorba kaşığı kıyılmış ve kavrulmuş badem, 4 kayısı şekerlemesi, 2 incir şekerlemesi.